Mesajı Okuyun
Old 17-03-2009, 18:02   #1
AVUKAT AYŞE

Varsayılan ihtiyati hacizde esas takibe geçildiği gün asıl borcun ödenmesi

Tüm meslektaşlara iyi çalışmalar diliyorum.Borçlu aleyhinde ihtiyati haciz tatbik edildi ve esas takibe geçildiği htiyati haciz kararında belirtilen borç miktarı icranın banka hesabına yatırılmış.Ancak bizim ödemeden haberimiz olmadığı için kambiyo senetlerine özgü yol ile asıl borç ile birlikte borcun ferilerini de talep ettik.Borçlu tarafından icra hukuk mahkemesinde ihtiyati haciz aşamasında borcun ödenmesi sebebiyle takibin dayanaksız kaldığı, asıl borcun ödenmesiyle feirelinin de bona erdiği gerekçesiyle takip iptali davası açılmıştır.Benim kanaatimce esas takiple borcun ödenmesi aynı gün ise, takipta yasaya aykırılık yoktur, zira alacaklının bunu bilmesine olanak yoktur.Paranın bankaya yattığı gün dosyaya işlenmediği hepimizce malum.Dolayısıyla borcun ferilerindende sorumluluğu sözkonusu olmalıdır.Kaldı ki yatıralan parayı çekerken ferileri yönünden hakkımızı saklı tuttum.Takip iptal edilebilir mi? Takibin İptali halinde saklı tutulan fer'iler açısından ilamsız takip mi yapılması gerekecektir ?Bu konuda görüşlere ve Yargıtay kararına ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ediyorum.