Mesajı Okuyun
Old 12-03-2009, 23:17   #60
didem kunal

Kişilik haklarından bahsedilmiş yukarda.Bu sebeple hakimin yaptığının doğru olmadığının hukuka uygun olmadığı düşünülmüş.ancak ben burda olaya şu şekilde baktım. Burda zaten isim mühim değil. çünkü kişi burda sıfatını kullanarak bir eylemde bulunuyor ve biz de bu sıfat üzerinden tartışıyoruz. Zira bu konu açılmış ve bir çok meslektaşımız hakimlerle avukatlar arasındaki gerek tuvalet gerek adliyeye giriş kapıları olarak ayrımdna bahsedip yakınmışlar. Bu yorumlara ben de katılarak şunu ekliyorum. Burda hakim bilmem ne.hakim ahmet hakim ali veli. önemli olan hakimlik sıfatını adliye dışında da kullanılmış olması.ve tartışılan konu da bu sanıyorum. Bu anlamda kişilik haklarına direk bi saldırı olduğunu düşünmüyorum. Konu hakmin her ortamda toplumdan ayrı bir yerelere kendilerini koydukları ve bunu bişekilde uygulamayı başardıkları. Bunu bugün hakim ali bey yapar yarın onun yerşne emekli olrak gelen hakim veli bey de yapar. sorunumuz bunu ali beyin veli beyin yapmasındna çok daha büyük bence. hakimlik böyle birşey mi ve bunu bizler de bu şekilde görmek mi istiyoruz ki aynı sıralarda oturup aynı sırada dirsek çürüttüğümüz üniversite arkadaşlarımızın kendilerini avukatlardan bambaşka yerlerdeler anlayamıyorum. gerçi kalem memurlarının nerdeyse hakim oldukları, avukatları azarladıkları,bugün git yarın gel i avukatlara da uyguladıkları bir düzende yazık biz avukatlara gerçekten