Mesajı Okuyun
Old 12-03-2009, 16:24   #5
Av.Ufuk Bozoğlu

Alıntı:
Sayın meslektaşımın görüşlerine kısmen katılmıyorum. Davanızın sonuçsuz kalmaması için davalının adına kayıtlı gayrimenkulleri üzerineve bankalarad bulunan hesapları üzerine tedbir konulmasını telep edebilirsiniz.

Yanlış anladınız her halde, tedbir konulabilmesi için öncelikle, nelere, nerelere tedbir konulması istendiğinin açık olması, açıklığa kavuşturulması gerektiği ve bu konuda da yardımcı olabilecek açıklamada bulundum.

Zaten sayın meslektaşımın sorusu tedbir talep edebilip edememek yönünde değil, açıklığa kavuşturulamamış mal varlıklarına nasıl tedbir konulabileceği yönünde.

Alıntı:
Peki dilekçe içerisinde gayrimenkullerin adreslerini yazıp, sonuç ve istemde genel bir ifade ile "tapu,trafik ve bankalara müzekkere yazılarak adına kayıtlı yerlere ve hesaplara tedbir konulmasına" desem yerinde olur mu

Sayın Meslektaşım, dava dilekçesi içerisinde davalının tahmin ettiğiniz malvarlığı değerlerini açıklama ve akabinde bunlar üzerinde tedbir istediğinizi geçebilir ve Yine sonuç kısmında da öncelikle ihtiyati tedbir isteminizi yenilersiniz. Buna bir engel yok ki. (Ve elbette ki tedbir talebinin kabulü mahkemenin taktirinde olacaktır.Bu yön de ayrı.)

Akabinde mahkemeye hitaben bir dilekçe ile, tedbir hakkındadır dersiniz ve araştırılmasını istediğiniz ilgili yerlere araştırma yazılarının yazılmasını ve devamında da gelecek yazı cevaplsonuçlarına göre davalı mal varlığı üzerine tedbir konulmasını ivedilikle talep edersiniz.

Diye düşündüm,

Saygılar.