Mesajı Okuyun
Old 09-03-2009, 22:25   #19
Av.Barış

Sayın Konyalı,

Avukatlık mesleğinin tarafsız olması gerektiğini,hiçbir zaman ayrım yapmadan sanık-şüpheli-müşteki-mağdur vs çıkarını her koşulda korumamız gerektiğini,avukatın görevini yaparken Siyasi,dini inanç ve görüşlerini bir kenara bırakarak meslek faaliyetini bağımsız ve tarafsız bir biçimde yürütmesi gerektiğini bilir ve savunurum.

yalnız burada başka bir husus var.O kurşun rastgele ateş edilmedi.Avukatların toplumun özellikle belli kesimi tarafından nefret edilen bir meslek dalı olduğu özellikle emniyet mensupları tarafından sıklıkla dile getirilen bir husustur.Özelliklede bu bölgede.Burada işlenen suçlar nedeni ile sanık-avukat deyim yerinde ise aynı kefeye konulmaktadır.Olayın ayrıntısını bilmiyoruz ama o kurşun kişiye değil Mesleğe o meslek örgütünü temsil eden onların tabiri ile biz vatan haini Avukatlara sıkılmıştır.

Kişilerin özelliklede kamu hizmetlerini yerine getirirken tarafsız olması gerektiğine inanırım.görevini tarafsız bir biçimde yerine getirmeyen bir kendini bilmezin nefretle baktığı bir meslek mensubu birisine karşı işlemiş olduğu bu suçu ben savunmam-savunamam.

Çünkü suç kişiye karşı değil,mesleğe yukarıda belirttiğim gibi belirli bir meslek icra ettiğimizden ötürü sıkılmıştır.Nasıl haciz sırasında hayatını kaybeden meslektaşlarımız görevlerinin ifası dolayısı ile bu olay başlarına gelmiş ise bu olayda da benzer durum meydana gelmiştir.

Dolayısı ile böyle bir olayda ben bu kişileri savunmayı doğru bulmuyorum.