Mesajı Okuyun
Old 05-03-2009, 02:52   #1
Konuk

 
Varsayılan Boşanma Davasını Takipsiz Bırakmak Darp,Gasp ve Çocuk Kaçırma Suçunu Nasıl Etkiler?

sayın hukukcu arkadaşlar. mesleğim ve ilgi alanlarım hukuk alanı ile oldukça uzak olduğu için açıkçası kanundan tüzükten pek bilgi sahibi değilimdir. lafı fazla uzatmadan mağduriyetimi anlatayım.

ablam eşi ile boşanma kararı aldıktan sonra, eşi tarafından açılan boşanma davasının birinci duruşması görüldü.
hakim çocuğun velayetini ablama verdi (çocuk 2 yaşında ve kız).
ardından şahıs bizim haberimiz olmaksızın dava dosyasına davadan vazgeçtiğine dair bir dileçke koymuş.
ardından hakimin çocuğu görme için izin verdiği günde çocuğu bizden aldıktan sonra ablamın çalıştığı iş yerine gider, tehdit ve darb zoru ile ablamı ve çocuğu alarak kaçırır.
sonrasında zorla alıkoyma gerekçesi ile biz savcılığa başvuruda bulunduk.

"ablam polise verdiği ifadesinde zorla alıkonulduğunu, darb uygulandığını, kendi çocuğunu ve diğer aile fertlerini ölümle tehdit ettiğini, kendisine tehdit zoru ile 7 adet açık senet imzalattığını, üzerindeki maaşına (10 bin ytl) el koyduğunu 2 adet cep telefonu, kredi kartı ve çocuğu alarak kaçtığını ifade etti ve bu konuda şikayetçi olduğunu bildirdi."

bunun ardından polisin ve savcının arasındaki anlaşmazlığı fırsat bilen şahıs çocuğu kaçırdı. savcılık başta şahıs hakkında arama kararı çıkardı.
bu arada şahsın kredi kartından 1000 ytl nakit avans çektiği ve 100 ytl civarında harcama yaptığı tesbit edildi.
sonrasında şahıs polis vasıtası bulunarak savcılığa götürüldü.
savcılık aldığı ifadenin ardından şahsı serbest bıraktı ve takipsizlik kararı verdi.
savcı ile yaptığımız telefon görüşmesinde zorla alıkonulma olmadığı için kanunen yapılacak herhangi birşey olmadığını ifade etti.

başta da belirtiğim gibi ben hukukçu değilim. kanunları bilmem ama bu iş benim mantığıma yatmadı.

ardından şahsın boşanma davasından vazgeçmesi üzerine boşanma davası da düştü(?)bu sebepten dolayı şahsın çocuk kaçırma ile ilgili işlediği suçunda hükmü kalmadı.

şimdi şahıs işlediği suçlardan ? (kanunen anladığım kadarı ile bunların hiçbiri suç sayılmıyor yada biz yanlış biliyoruz) teker teker kendini kurtarıyor. yani zorla alıkoymadan, darbdan vazgeçtik gasp denilen suç kapsamına girmiyor mu bunlar?

şahsın abisi geçenlerde elindeki açık senetleri getirmeye karşılık şikayetlerden vazgeçme pazarlığı yaparken şimdi senetlerden dolayı da herhangi bir ceza almayacağını ifade ediyor. bunun doğruluk payı var mıdır bilemiyorum açıkçası?

bu ülkede adalet sistemi hakkaten böyle mi yürüyor? kanunlar tamamen suçluyu korumaya yönelik önlemler midir ben bunun merak etmeye başladım...

görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.