Mesajı Okuyun
Old 03-03-2009, 11:11   #20
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan outlawyer
Ofiste çok sayıda avukat var ve ofis değişikliği dolayısıyla tebligat bir ev adresine gittiğinden karar süresinde elimize ulaşamadı.Bu nedenle süreyi geçirdik.

Somut olayda temyiz süresi tefhimle başladığından, kararın tarafların eline ulaşmamış olması burada çok önemli değil. Keza süre tebliğle başlıyor olsaydı, mesajdan sonra, yardımcı olmak isteyen arkadaşların bir çoğu tebligatın usulüne ilişkin detaylarda çözüm aramayı önerirdi muhtemelen.


Alıntı:
Yazan outlawyer
Temyiz talebinin reddine itirazda bulunurken sebep belirtmeli miyim onu merak etmiştim. Ancak matbu birşey yazarak sebep belirtmesem de geçerli olacağını anladım. Teşekkür ederim.

Temyiz talebinizi reddeden kararda bir gerekçe ("talep süresinde olmadığından" gibi ) olacağından, sizin bu karara itirazınızın(temyiz dilekçenizin) da bir gerekçesi ("aslında talebimiz şu sebeple süresindedir, süresinde sayılmalıdır, mahkeme haksız olarak reddetmiştir" gibi) olmalıdır.

Neticeten de, "A mahkemesinin temyiz dilekçemizin reddine ilişkin kararının bozulmasını ve mahkemece reddilmiş olan ve ekte sunulan temyiz dilekçemizin incelenmesini talep ederiz" gibi bir dilekçe yazmalısınız.

Saygılar,