Mesajı Okuyun
Old 02-03-2009, 10:35   #5
Av.Dr.Yahya DERYAL

 
Varsayılan

Evet, haklısınız "yasal dayanak" fıkrası aynen tekrarlanmış ama sabit ücret mantığına geçit verilmemiş. Sonra sabit ücretten söz edilen bu fıkra, sabit ücret mutlaka alınmalıdır demiyor ki. Yani sözleşmenin zorunlu içeriğinden sayılmamış.

MADDE 14 - (1) Kurum, her türlü elektronik haberleşme hizmetinin sunulması karşılığında uygulanacak tarifelere ilişkin düzenlemeleri yaparken, aşağıdaki ilkeleri göz önünde bulundurur:
a) Kullanıcıların makul bir ücret karşılığında elektronik haberleşme hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak uygulamaların teşvik edilmesi.
g) Tüketici menfaatinin gözetilmesi.
ğ) Tüketicilerin tarifelere ilişkin hususları bilmesinin sağlanması.

Şeffaflığın sağlanması ve bilgilendirme
MADDE 49 -
(2) İşletmeciler, özellikle hizmetler arasında seçim yapılırken ve abonelik sözleşmesi imzalanırken tüketicilerin karar vermelerinde etkili olabilecek hususlar ile dürüstlük kuralı gereğince bilgilendirilmelerinin gerekli olduğu her durumda talep olmaksızın tüketicileri bilgilendirir.

Madde 50:
(3) Abonelik sözleşmelerinde yer alan ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde, dürüstlük ilkesine aykırı düşecek biçimde abone aleyhine dengesizliğe neden olan hükümler geçersizdir.