Mesajı Okuyun
Old 01-03-2009, 14:17   #31
Gemici

Alıntı:

Korayoz:
Hastanın tedaviyi kabul etmemesi durumunda müdahale edilmemesi kafama yatıyor aslında ama söz konusu intihar olunca burada ki iradenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum. İnsanlar normal şartlarda yaşamak ister. Eğer yaşamak istemiyorsa bu durumda psikolojik problemleri vardır ve tedavi edilmesi gerekir. Psikolojik problemi olan bir insanın irade beyanı da geçerli olmamalı. Belki bu şekilde medeni hukukun genel hükümlerinden yola çıkılarak bu soruna bir çözüm bulunabilir.

Alıntı:

Köktaş:
sayın meslektaşım bence ne olursa olsun kişinin kendi isteğiyle dahi olsa yaşama hakkından vazgeçmesi hele de intihara teşebbüs etmiş bir şahsın bunu istemesi işin özünde anayasaya avrupa normlarına dahi aykırıdır.Bence yapılması gereken o ruh haliyle sağlıklı düşünme yeteneğini kaybetmiş şahsa önce sakinleştirici yapılarak tedavisini ne olursa olsun sağlamak.hukuku bir yana bırakacak olursak mantıklı ve insani olan da budur diye düşünüyorum..

İntihar etmek isteyen kişi ceza kanununun 98 maddesinde belirtilen ‘...ya da başka herhangi bir nedenle kendini idare edemeyecek durumda’ mıdır? O na ‚...hâl ve koşulların elverdiği ölçüde yardım etmeyen ya da durumu derhâl ilgili makamlara bildirmeyen kişi, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır’ mı?

Alıntıladığım iki mejasa bakılırsa sorunun cevabı evet olmalı herhalde. Soruya evet cevabı verince de kendisini köprüden atıp intihar etmek isteyen kişiye yardım etmeyen herkesi cezalandıracak mıyız?

Saygılarımla