Mesajı Okuyun
Old 25-02-2009, 17:44   #4
zlm

Alıntı:
Yazan Yücel Kocabaş
Tapu iptali olmadığı takdirde bedelinin tahsili şeklinde kademeli dava açılabilir. Açılan bu davada taleplerden birinden feragat edilmesi, daha uygunu atiye veya müracaata bırakılması imkanı da vardır. Burada talebin daraltılması söz konusudur. Islah ise talebin genişletilmesi ile ilgilidir. O halde bana göre ıslaha gerek kalmadan tescil talebi hakkında feragat,atiye veya müracaata bırakmak haklarının kullanılıp davanın alacağa hasredilmesi mümkündür.
Yücel Bey;
Cevabınız için teşekkür ederim. Davayı kademeli olarak açtık. Öncelikle tapu iptali ve tescili talep ettik ancak şimdi müvekkil adına tesciilini değil taşınmazın bilirkişi tarafından bedelini talep ediyor. Ben her hangi bir hak kaybına sebebiyet vermek veya atiye bırakarak yeniden bir dava açmak durumunda kalmak istemiyorum. bunun içinde eksik yatırılan harcı tamamlamız için vereceğimiz dilekçede dava dilekçesinde ki ''talebimizi öncelikle taşınmazın bedelinin tarafımıza iadesi aksi takdirde tapu iptali ve adımıza tescili olarak '' değiştirsem hakim bu talebimi atiye bırakma olarak mı değerlendirir???