|
Sayın Meslektaşlarım, verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum..
Fen İşlerinde bir nevi danışman olarak görev yapmak üzere görevlendirildim. Başka bir birimde çalışmama rağmen vekalet ücretinden yararlanmam adına dosya verdiler. Ancak bu sene de dosyaları vekalet ücreti almamam için geri aldılar. Durumun daha iyi anlaşılabilmesi için ilgili sözleşme hükümlerini ve mevzuat hükmünü belirtiyorum.
Tam Zamanlı
Sözleşmenin ilgili iki maddesi şu şekilde;
Belediyemizde Hukuk Müşavirliğinde boş bulunan 1. dereceli avukat kadro unvanına ilişkin görevleri yürütmek üzere istihdam edilecek olan … bu hizmet sözleşmesi yapılmıştır.
Sözleşmeli personel, Kurumca gösterilecek görev yerlerinde mevzuat ve verilecek emirler çerçevesinde göreviyle ilgili olarak kendisine verilen tüm işleri yapmayı taahhüt eder. Sözleşmeli personel sözleşmesinde belirtilen görev dışında başka bir işte çalıştırılamaz.
Sözleşmeli personele, sözleşme ücreti dışında (657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 146 ncı maddesine göre tespit olunacak miktarı geçmemek kaydıyla 5393 sayılı Belediye Kanununun 82 nci maddesi gereğince avukatlara ödenecek vekalet ücreti hariç) herhangi bir ad altında ayni veya nakdi ödeme yapılamaz.
Avukatlık ücretinin dağıtımı
MADDE 82. — Belediye lehine sonuçlanan dava ve icra takipleri nedeniyle hükme bağlanarak karşı taraftan tahsil olunan vekâlet ücretlerinin; avukatlara (49 uncu maddeye göre çalıştırılanlar dâhil) ve hukuk servisinde fiilen görev yapan memurlara dağıtımı hakkında 1389 sayılı Devlet Davalarını İntaç Eden Avukat ve Saireye Verilecek Ücreti Vekâlet Hakkında Kanun hükümleri kıyas yolu ile uygulanır.
Norm kadro ve personel istihdamı
MADDE 49. —Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir. Sözleşmeli personel eliyle yürütülen hizmetlere ilişkin boş kadrolara ayrıca atama yapılamaz. Bu personelin, yürütecekleri hizmetler için ihdas edilmiş kadro unvanının gerektirdiği nitelikleri taşımaları şarttır.
Dava takip edip etmemem vekalet ücreti almama engel mi bu durumda? Bu konudaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum teşekkürler
|