Mesajı Okuyun
Old 06-02-2009, 18:33   #1
Av. Semazen

Varsayılan Birinci Haciz İhbarnamesine Beyan

Sayın Meslektaşlarım,
Çalıştığım büro şirket vekilliği yapmakta olup çok sayıda Birinci Haciz İhbarnamesine beyanda bulunmak durumunda kalıyoruz. Müvekkile gönderilen haciz ihbarnamelerindeki borçluların bizden olan alacağı üzerine o anda bulunan bakiye ile sınırlı olmak kaydıyla haciz koyuyoruz. Zira doğacak alacaklar üzerine haciz konulması için doğacak alacağın hangi hukuki ilişki neticesinde doğacağının belirtilmiş olması gerekir. (gerçi bu konuda yargıtayda ihtilaf var ama)
Her ne kadar borçlunun o andaki bakiyesi üzerine haciz koymuş olsak dahi aynı borçluya farklı farklı bir kaç dosyadan daha haciz geliyor(bu arada borçlunun bizdeki alacağıda artıyor). Burda şöyle bir problem çıkıyor daha sonra gelen haciz ihbarnamelerine nasıl beyanda bulunacağım. Örn: İlk şirkete borçlunun bizden alacağı 30.000,00-TL dedim ve haczi işledim. İkinci farklı bir dosyadan haciz geldiğinde bakiye 32.000,00-TL olduğu zaman ben bu dosyaya şu kadar alacağı var ama şu kadarı şu dosyadan hacizli diye beyanda mı bulunmam gerekir. Yoksa şu kadar alacağı var ama şu dosyadan hacizli sizi sıraya mı alıyoruz demem lazım.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler