06-02-2009, 00:21
|
|
|
kamulaştırma kanunu 30. madde
sayın Meslektaşlarım,
benim sorum kamulaştırma kanunu 30. madde ile ilgili. Genel bütçeye dahil olan bir idare katma bütçeli bir idareye ait iki parseli kamulaştırmak istiyor. Kanun metninde bunun kamulaştırma değil, taşınmaz devri olduğu düzenlenmiştir. alıcı idare ile malik idare devirde anlaşıp bedelde anlaşamazlarsa kanunun 10. maddesine göre kamulaştırma bedelinin tespitini ve tescilini mahkemeden isterler denmektedir. fakat bunun uygulamasını hiç görmedim ve kanunu yanlışmı yorumluyorum diye düşünüyorum.ayrıca kanunda idarelerin bedelde anlaşamama tarihinden itibaren 30 gün içerinde dava açılması gerektiği belirtilmiş. bu 30 günlük sürenin mahiyeti nedir.oysaki 10. maddede 30 günlük süre yoktur. diyelimki 30 günlük süre içeriside dava açılmadı ne olacak?idare devrinde kamu yararı bulunan bu yeri alamayacakmıdır?hiç uygulamasına rastlamadığım ve tüm araştırmalarıma rağmen hakkında sadece 1 tane Yargıtay kararı bulabildiğim bu konuyla ilgli sayın meslektaşlarımın görüşlerini bekler, iyi çalışmalar dilerim.
|