Mesajı Okuyun
Old 04-02-2009, 21:53   #2
erkanaga

 
Varsayılan

Öncelikle bu bursu almaya hak kazanmış ve dolayısıyla mağdur olmuş bir öğrenci olarak bu tür bir girişimde bulunduğun için teşekkür ediyorum.
Dilekçeyi baştan sona okudum ve ileri sürdüğün tüm gerekçelerin yerinde olduğunu düşünüyorum.Esasen Anayasanın 153. maddesinde dilekçende saydığın tüm hususlar açıkca düzenlenmektedir.Bu sebeple bu maddeyi aşağıya alıntı yapmak istiyorum.

8. Anayasa Mahkemesinin kararları
MADDE 153. – Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir. İptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz.
Anayasa Mahkemesi bir kanun veya kanun hükmünde kararnamenin tamamını veya bir hükmünü iptal ederken, kanun koyucu gibi hareketle, yeni bir uygulamaya yol açacak biçimde hüküm tesis edemez.
Kanun, kanun hükmünde kararname veya Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü ya da bunların hükümleri, iptal kararlarının Resmî Gazetede yayımlandığı tarihte yürürlükten kalkar. Gereken hallerde Anayasa Mahkemesi iptal hükmünün yürürlüğe gireceği tarihi ayrıca kararlaştırabilir. Bu tarih, kararın Resmî Gazetede yayımlandığı günden başlayarak bir yılı geçemez.
İptal kararının yürürlüğe girişinin ertelendiği durumlarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi, iptal kararının ortaya çıkardığı hukukî boşluğu dolduracak kanun tasarı veya teklifini öncelikle görüşüp karara bağlar.
İptal kararları geriye yürümez.
Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.
Benim aklıma takılan husus şu, şimdi bu burs işlemini bir bağış olarak kabul edersek belediyenin sorumluluğuna gidebilmemiz ne ölçüde mümkün olur ?
Son olarak şunu söylemek istiyorum; Anayasa Mahkemesi nin belediyelerin burs verilmesini yasaklaması kararı doğrudur,yanlıştır o ayrıca tartışılabilir.Benim burada takıldığım husus burs almaya hak kazanmış öğrencilerin, (bu saatten sonra bu yıl için yeni bir düzenleme yapılması söz konusu olmayacağına göre) burslarının kesilmesi diğer bir tabirle öğrencilere verilecek olan bursların belediyelerin kasasında kalması kime nasıl bir yarar sağlayacaktır.Anayasa mahkemesinin bunu gözeterek yeni bir düzenleme yapılması için süre vermesi ve bu süreç içinde bursların verilmesine devam edilmesini sağlayacak yönde bir karar vermesi gerekmez miydi?