04-02-2009, 11:03
|
#1
|
|
Dava mı Açayım Bekleyeyim mi?
Meydane gelen trafik kazası tespit tutanağında müvekkilim %100 kusurlu görünüyor. Biz tutanağın doğru olmadığını kusurun en azından tamamının bize ait olmadığını düşünüyoruz. Şimdi kazanın diğer tarafının kasko şirketi sigortalısına ödediği meblağı bizden talep ediyor.
Kaza tespit tutanağının kesin olmadığını biliyorum. Daha önce kusur tespit davası açmak istediğimde hakim davayı açarsam red edeceğini tazminat talep edildiğinde dava açılmasının daha yerinde olduğunu söyledi. (hukuki menfaatin bulunmaması sebebiyle)
Bu durumda kusurun tespiti ve ödenecek tazminatın buna göre belirlenmesi için ben mi dava açsam? Yoksa sigorta şirketi ödeme yapılmayınca kendisi rücu davası açıyorda ona karşılık olarak mı kusurun tespitini istesem bilemedim. Asıl öğrenmek istediğim ödeme yapmazsak sigorta şirketi mutlaka rucu davası açıyor mu?
Bilgi sahibi arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim.
Herkese iyi çalışmalar...
|