03-02-2009, 17:00
|
|
|
Mahkeme kararı ile yapılan genel kurul kararlarının iptali
Sevgili meslektaşlarım..Konu biraz ilginç ve karışık bu yüzden acil yardımlarınızı bekliyorum.Müvekkiller yönetimin bir türlü toplamadığı genel kurulu mahkeme kararı ile toplanmasına yönelik ticaret mahkemesinden karar alıyorlar,ancak bu kararı uygulamaya sokmadan,yani genel kurulu toplamadan,yönetim kurulu ani bir genel kurul yapıyor ama bu genel kurulda da yönetim kurulu ve denetciler seçilmeden kavga çıkıyor,bakanlık temsilcisi can güvenliği kalmadığı için genel kurulu yarıda bırakıyor.2 ay sonra bizim müvekkiller mahkeme kararını uygulamaya sokuyor, genel kurulu topluyorlar ve kendileri yönetime seçiliyolarr..bu sefer karşı taraf ikinci yapılan genel kurulun iptali ile ilgili dava açıyorlar..Dosya, bize geldiği aşamada bilirkişi de idi.Bilirkişi raporu geldi,ve ikinci yapılan genel kurulun geçersis sayılması gerektiği yönünde görüş var,''mahkemenin genel kurul kararı sınırsız değildir,arada genel kurul taplandı ise bu mahkemenin vermiş olduğu genel kurulu yerine de geçer'' diye yargıtay kararları mevcut.Ancak olayımızda genel kurul tamamlanamamış durumda, bu durumu belgeleyen bakanlık temsilcisinin imzası da var can güvenliği yok diye..Bu konuda birikimi veya içtihatı olan arkadaşların katkısını bekliyorum..
|