Mesajı Okuyun
Old 02-02-2009, 11:16   #1
Av.Sema

Varsayılan Yapı Kooperaftifi Tasfiyesinden sonra Cezai Sorumluluk hk

Değerli meslektaşlarım,Kooperatifin tasfiyesinden sonra cezai sorumluluk olup olmadığı konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.Bu konuda elinde örnek karar olanlar bana gönderebilirse çok sevinirim.Konuyu açıcak olursam; yapı kooperatifi usulule uygun olarak tasfiye edilmiş ve 3 er ay süre ile Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilmiş ve süresi içinde herhangibir itiraz olmamış ve kooperatif tasfiye edilmiş.Tasfiyeden sonra üyelerden biri kooperatif başkanının eşini sigortalı gösterdiği,borçların zamanında ödenmediği vs üyelerin zarar uğratıldığını ileri sürerek savcılığa dilekçe vermiş.Birkaç avukat arkadaşımla tartıştık,kimisi tasfiyeden sonra görevi kötüye kullanma,görevi ihmalden ceza davası açılamaz diyor kimisi açılabilir diyor.Bu konuyu sizlerle de paylaşmak istedim.Benim tercihim de açılamaması yönünde ama bunlar tercihle olmuyor.Elinde tasfiyeden sonra ceza davası açılamayacğı yönünde örnek karar var ise gönderebilirse çok sevinirim.Bu arada benim müvekkilim önceki yıllarda denetçi, son yıl da tasfiye için kooperatif başkanı olup tasfiye işlemlerini yapmış.Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.Kolay gelsin.