Mesajı Okuyun
Old 01-02-2009, 10:42   #39
Kartepeli12

Öncelikle tüm arkadaşlara,bilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.
Ülkemizde Dava Takipçiliği veya Arzuhalcilik yapan bu kişilerin genellikle Adliye Kurumundan Emekli personeller oldukları bilinmektedir.
Halen görevde olan Personelin iş yapabilmelerindeki bilgilerini de hatırlamamız lazım. Şimdiki durumda bile kendi işlerini dahi yeterince yapamayan ve " Günüm dolsun da emekli olayım" düşüncesinde olan Devlet Memurlarının görevlerindeki başarılarını da gözönünde bulundurmalıyız. Bu halde iken emekli olup ek iş olarak arzuhalcilik yapan bir kişi ne kadar başarılı olabilir.Görevde iken kendi mecburi görevini bile yeteri kadar yapmaktan aciz ve bilgiden yoksun kişiler daima hakları yok etmekten öteye geçemezler.Haklı olduğun bir davada kaybetmeye mahkum ederler.
Bir dilekçe ile müracaatta bulunduğunda, başlarından savmak için "Bugün git - Yarın gel.", "Ben eskiden beri böyle yapıyordum. kimse itiraz etmiyordu.", " Benim işimimi bana öğretiyorsun." "Kimse bana işimi öğretmeye kalkmasın.", " Ben yıllarımı bu işe verdim, bu günden sonra değiştiremem." gibi ezberlenmiş klişe sözleri sarf ederek karşısındaki kişiyi, içeri girdiğine dahi pişman ederler. Bu tutum karşısında, Üst merciye giden Vatandaşa verilen cevap: " Arkadaşımızın ekmeğiyle oynamayın.Çoluk-çocuk sahibidir.Yazıktır." diye bir - iki cümleyle ikna edilerek şikayetinden vazgeçirilir.Görevli personelin yaptığı davranış, sarf ettiği sözler kendisine kalır. Daha sonra Vatandaşımız hakkını aramaktan vazgeçer.Çünkü hakkını aramaya devam etse, suçlu duruma düşürülebileceğini çok iyi anlar.
Arzuhalciler, Görevdeyken görevlerini dahi doğru-dürüst yapamayan kişiler olduklarından, Vatandaşları onlardan korumak için Avukat arkadaşların Vatandaşları korkutmamaları gerekir.
Avukata uğrayan bir Vatandaşın güler yüz ve tatlı dille karşılanması, derdini dinledikten sonra Usule uygun şekilde bir dilekçe yazıp yardımcı olunması gerekir.
Böyle davranan bir avukat her zaman başarılı olur.
"Ben Avukatım, senin bana ihtiyacın var. Benim sana ihtiyacım yok. İşini görebilmem veya Avukatın olabilmem için şu kadar ücret verirsen işini takip ederim." gibi sözlerle Vatandaşı korkutan bir Avukatın Hukuk adamı olduğundan şüphelenilir. Böyleleri her halde durumlarından şikayetçi değiller.
Ülkemizin, mesleğini bilerek,severek, doğru bir şekilde yapan, yüreği, kalbi, gönlü Vatan ve İansan sevgisiyle çarpan, Hakkı tanıyıp gözeten İnsanlara ihtiyacı vardır.
Tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunar, Ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim.