Mesajı Okuyun
Old 29-01-2009, 15:49   #1
Av.Mustafa ÇİLGİN

Varsayılan ihtilaflı taşınmazın kamulaştırılmasında husumet

Sayın Türk Hukuk Sitesi Üyeleri, 2-3 gündür araştırma yaptığım fakat tam olarak karar veremediğim bir konuda sormak istediğim bir sorum var.Bildiklerinizi benimle paylaşacağınızı umarak, şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim.
SORU: Kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmazın idare adına tescili için tarafıma gelen belgelerde malik hanesi DAVALI şeklinde doldurulmuş ve dava konusu parselin 1972/... Esasında ihtilaflı olduğu belirtilmiştir.Asliye Hukuk Mahkemesi arşivinde yaptığım araştırmada daha önce su basması sebebiyle belgeler zarar gördüğünden herhangi bir belgeye ulaşamadım.Tapu sicil müdürlüğü kayıtlarında yaptığım araştırmalarda da kütük ve dosyalar boş görünüyor.yani dava açıldığı belli fakat sonuç yok.sadece konuyla ilgili kadastro tutanağı var.bu durumda davayı kime karşı açmam gerekiyor.bundan sonra izlemem gereken yol nedir.belgeleri idareye iade edip gerekli tespitlerden sonra dava açılması için tarafıma gönderilmesini istemeyi düşünüyorum ancak, Kadastro Kanunu 18 maddesinde" Yapılan araştırmalar sonucunda, taşınmaz malın tapuda kayıtlı olmakla birliktemahkemede mülkiyeti üzerinde ihtilaf olduğu veya kadastrosu yapılmasına rağmenkadastro mahkemesinde davalı olduğunun tespit edilmesi halinde idarece, 10 uncumadde uyarınca hazırlanan belgelerin tamamı, taşınmaz malın bulunduğu yer asliye
hukuk mahkemesine verilerek, taşınmaz malın kamulaştırma bedelinin tespitiyle, bubedelin mülkiyet ihtilafıyla ilgili uyuşmazlığın sonucunda belli olacak hak sahibine peşinveya kamulaştırma 3 üncü maddenin ikinci fıkrasına göre yapılmış ise taksitle ödenmesi karşılığında idare adına tesciline karar verilmesi istenir." hükmünden dolayı ihtilafa düştüm.bu durumda ne yapmalıyım.davanın taraflarını nasıl tespit etmeliyim.idareye iademi etmeliyim? dava açmam gerekiyorsa nasıl olmalı?
TEŞEKKÜR EDERİM.