Mesajı Okuyun
Old 26-01-2009, 10:04   #20
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan elitra
Saim bey;
Toparlayacak olursak; bono da "kefil" diye birşey yok (BK anlamında). Bonoda "kefil" = "aval veren" ise ve aval veren TTK m:642' de geçen ".... diğer borçlular" dan sayılıyor ise potesto ettirilmeyen bonoda aval verene (kefile) müracaat hakkı sona ermiştir.
Bilmiyorum çok mu geniş yorumlamış oldum.


Sayın Elitra Bono da kefil diye bir şey. Aval de var. Aval de bir tür kefalettir. Bu konuyu sn.Korayoz da yazmış zaten.

Bir diğer husus; ( sayın elitra, ben de Sayın Korayoz gibi sizin şahsınıza yönelik yazmıyorum bunu)

Bir konuyu bir meslektaşımız cevaplıyor. Bir başka meslektaşımız aynısını tekrar ediyor. Bir diğer meslektaşımız o tekrara katılıyor. Bir diğeri (Reklam olmasın diye üçünü de yazayım; Sayın kazancı yayınları veyahut Sayın Sinerji yayınları ya da Sayın Corpus yayınları diyelim) Yargıtay kararını kopyalıyor. Ama neden o tekrara katıldığını neden ilk yazana katılmadığını anlatmıyor. )

Bu konuda da öyle oldu.

Olay kanımca çok nettir. Ve ilk mesajımda zaten senedin protesto edilmemesinin kefile etkisinin olmayacağını açıkça ben yazdım. Sağolsun sayın Korayoz da bu durumu madde ile destekledi. Sayın Kazancı yayınları da kararını ekledi ...

Herşey Yargıtay kararı değil sayın meslektaşlarım. Bir çok Yargıtay kararı yanlış veriliyor bu ülkede, aynı gün aynı saatte aynı daireden tamamen ters istikamette çelişkili kararlar çıkabiliyor...

Yargıtay kararları da olmalıdır ancak kutsal kitap muamelesi yapılmamalıdır. Sayın Korayoz! Bence hiç üzülmeyin, sakalı olanlara da itibar edilmiyor bu ülkede. Sayın Yargıtay kararı olmak lazım!
Saygılarımla.