Mesajı Okuyun
Old 24-01-2009, 13:26   #4
Gamze Dülger

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım,

Satış kararı "Gayrımenkulün üzerindeki tüm takyidatlardan ari olarak satılmasına " şeklinde verilir.

Bu nedenle öncelikleicra müdürünün "Tapu sicil müdürlüğüne müzekkere yazılarak ....gayrımenkulün ... tarihinde üzerindeki tüm takyidatlardan ari olarak satışına karar verilip .... tarihinde ihale edildiği ve ihalenin kesinleştiği ve ihtiyati tedbirlerin bu kayıtta olduğu gibi sadece rızai devirleri önleyeceği,konan ihtiyati tedbir müzekkeresinde -icrai satışları dahi engelleyeceğine dair- bir ibare olmadığı bu nedenle tedbirin kaldırılarak ihale alıcısına tecsil edilmesi aksi halde görevini yapmayan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı" hususlarını içeren bir müzekkere gönderilmesini istemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca tedbiri koyan mahkemeye de "Taşınmazın .. tarihinde ... ihalesi ile icraen satıldığı ve gayrımenkulün ihale alıcısına tescil edileceği,konan tedbirde icrayi satışların da engellendiğine dair bir aberi olmadığından ihalenin gerçekleştirildiği ve ihalenin kesinleştiği ve bu sebeble ihtiyati tedbirin kaldırılmasını " istemek hakkına da sahipsiniz.

Her iki talebi aynı anda yapın..

Şimdiye kadar bu müzekkereye rağmen,tedbiri kaldırmamakta ısrar eden bir tapu müdürüne rastlamadım.

Israr ederse,hem İdare mahkemesinde "Tedbirin kaldırılması hususunda tapu müdürlüğü aleyhine dava açmanız hem de aynı müdür aleyhine suç duyurusunda bulunmanız " gerekebilir.

Saygılarımla