|
|
|
|
Öncelikle ilgilenen meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
Müvekkilim tarafından, kıyı kenar çizgisi içinde kalan taşınmazda iskele, soyunma kabini, cafe-bar ve kayraktaş döşeli alan yapılmış olup bu bölüm 15 yıldır müvekkilimce halka açık işletilmektedir. Ayrıca yapılan iskele için de Denizcilik Müsteşarlığı'ndan ruhsat alınmıştır. Kıyı şeridinde bulunan bu taşınmaz için de müvekkilim her yıl Kaymakamlık Mal Müdürlüğü'ne ecrimisil ( son yıl için 13.000 YTL ) ödemektedir. Fakat bu sene hazinece müvekkilime ait yerler için Müdahalenin Men'i ve Muhdesatların Kal'i davası açılmıştır.
Açılan bu davaya karşı müvekkilimi savunabileceğim noktaların neler olduğunu ya da müvekkilimin yapmış olduğu iskele, soyunma kabini ve kayraktaş döşeli alanın yıkılması sonucunda uğrayacağı zararın tazminini isteyip isteyemeyeceğimi sormak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..
|
|
 |
|
 |
|
Davayı kazanma şansınız yok (İlk duruşmadan evvel davayı kabul, kıyı kenar çizgisinde kalan taşınmaz değerlerinin son derece yüksek tespit edilmesi nedeniyle, belki de atılabilecek en akıllıca adım.), üzgünüm.
Ecrimisil bir "Haksız işgal tazminatı" olduğu için, evvelce Belediyece verilmiş ruhsatlar, anılan ruhsatların Valilik ya da kaymakamlıkların bilgisi dahilinde oluşu, herhangi nedenle yapılmış resmi yazışmalar vb. vb. , işgali haklı göstermiyor. (Ki hakkaniyet kriteri temelinde konu tartışılabilir, ancak sonuca etkisi yok.)
Geçtiğimiz iki yıllık süreç içerisinde, kıyı kenarda kalan yapılanmalarla ilgili olarak yağmur misali men-i müdahale ve kal süreci yaşanıyor ve sonuç hep aynı.
Saygılarımla...