08-01-2009, 18:34
|
|
|
Davacı tanıklarının beyanlarını desteklemek adına celse arasında meslek odalarından emsal üretin sorulmasını isteyin. Elden takip yetkisi alın. Eğer oda tarafından bildirilen ücret davacı tanıklarının beyanıyla uyumluysa eliniz daha kuvvetli olur. Maaş bordroları imzalı ise işiniz çok zor ama kabul edilme olasılığı da yok değil. Ben bu konuda henüz uygulama birliği görmedim. Bordrolar imzalı değil ise zaten hakim %99 ihtimalle ikinci seçeneğe göre karar verecektir.
Dosyanın mevcut haliyle ıslah yapmak isterseniz bordrolar da imzalı ise hakimin birinci seçeneğe göre karar vereceğini düşünüyorum. İmzalı değilse yine ikinci seçeneğe göre karar verecektir. Ancak Yargıtayın emsal ücreti sor diye kararı bozma olasılığı da var.
Sonuç olarak ben olsam bordrolar imzalıysa fazlaya ilişkin haklarımı saklı tutar, ıslah yapmadan karar verilmesini isterdim. Sonra da ek dava açardım. Çünkü birinci seçeneğe göre ıslah yapsanız hakim psikolojik olarak bu seçeneğe yönelecektir. Bordrolar imzalı değilse fazlaya ilişkin hakları saklı tutup birinci seçeneğe göre ıslah yapar, ıslah dilekçesinde karşı vekalet ücreti çıkmasın diye bu şıkkı seçtiğimi belirtir, kararın ikinci şıkka göre verilmesini isterdim.
|