Mesajı Okuyun
Old 05-01-2009, 16:36   #1
moonliner

 
Önemli KISMİ İSLAH-İş Kazasından doğan tazminat davası

Sayın üyeler,
Müvekkilim davalı bir şirket. İşçilerden biri uğradığı iş kazası sonucu maddi ve manevi tazminat talepli dava açtı.Davacı vekili dava dilekçesinde 1.000-YTL maddi 10.000-YTL manevi tazminat talep etti. Davacı vekili dava dilekçesinin talep bölümünde maddi tazminata ilişkin fazlaya ilişkin haklarını saklı tutmamış, ancak dava dilekçesi içerisinde fazlaya ilişkin haklarımızın saklı kalması cümlesi geçiyor. Yargılama esnasında kusur incelemesi açısından davacıya bilirkişi masraflarını yatırması için kesin süre verildi. Davacı taraf kesin süreyi kaçırdı.Yani bilirkişi incelemesi yapılamadı. Bu kez davacı vekili davayı islah ederek maddi tazminat talebini 10.000-YTL ye çıkardı.Kısmi islahta bulundu.
Sizlerin görüşünü almak istediğim hususlar şunlar:

1-İlk dava dilekçesinin talep kısmında fazlaya ilişkin haklarını saklı tutmayarak zımni feragatte bulunmuş davacı( dava dilekçesinin içinde fazlaya ilişkin hakların saklı tutulduğu geçiyor ama talep kısmında yok) davasını
islah ederek müdeaabihi arttırabilir mi?

2-Arttırabileceğini varsayar isek bu kısmi ıslahın daha önce kesin süre ile kaçırmış olduğu bilirkişi incelemesi talebine etkisi ne olur? Bu işlemi tekrar yaptırabilir mi?

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.Teşekkürler.