Mesajı Okuyun
Old 05-01-2009, 10:49   #6
Engin Özoğul

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan MURAT ACER
Müvekkilinizin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için Basın iş kanununa göre meslekte 5 yıllık kıdeminin olması aranıyo.her iki kanun karma olarak uygulanıyor bildiğiniz iş davası fark yok yani.

Sayın Murat Acer

5953 sayılı Kanun ve 4857 sayılı Kanun arasında özel kanun -genel kanun ilişkisi yok. Her ikisi de genel kanun. O yüzden karma uygulanması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece 5953 sayılı Yasadaki açık atıf nedeniyle iş güvencesi hükümleri basın işçilerine de uygulanıyor.

Alıntı:
Yazan sura_sura

SELAMLAR
YEREL BİR GAZETEDE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPAN MÜVEKKİLİMİ İŞTEN ÇIKARMIŞLAR. İŞÇİLİK HAK VE ALACAKLARI İÇİN DAVA AÇACAĞIZ. NORMAL İŞ DAVALARINDA OLDUĞU GİBİ BİR DİLEKÇE Mİ YAZILMASI GEREKİR YOKSA GAZATECİ OLDUĞU İÇİN FARKLI BİR DİLEKÇE ÖRNEĞİMİ VAR.


Sayın sura_sura

Sayın korayoz'un da belirttiği gibi 5953 sayılı Yasa sadece fikir ve sanat işi yapan basın işçilerine uygulanmaktadır. Halkla ilişkiler müdür olan müvekkiliniz basın işçisi olmayıp 5953 sayılı Yasa kapsamında değildir.

Yasada kastedilen şey haber verme sürecinde fikri emeği olan kişilerdir. Örneğin muhabirler, yazarlar, editör, haber yönetmeni gibi kişilerdir.

Bu sebeple dilekçedeki taleplerinizi 4857 sayılı Yasaya göre şekillendirin.