31-12-2008, 11:43
|
#1
|
|
Kiracinin kiralayanin kendi ihtiyaclari nedeniyle kiralanan yerden cikarmasi
Merhaba,
Belki cok kolay anlasilir ve net bir konudur ancak karsima ilk defa geliyor, ustun koru ya da yuzeysel de olsa dogru acidan bakabilmem icin yol gostermenizi rica ediyorum.
Kiralanan seyin cinsi Ofis ve Arsa, muvekkil sirket tarafindan showroom amacli kullanilmak uzere kira sozlesmesi yapilmis. Kira sozlesmesi suresi 1 yillik. Her sene yenileniyor. 01.02.2005 kira baslangici.
Kiralayan kisi muhattaba durduk yere ihtarname gondererek 01.02.2009'da sozlesmenin sona erecegini, bunu yenilemek istemedigini kiracinin bu tarih itibariyle kiralanan yeri bosaltmasi gerektigini yapmadigi taktirde tahliye davasi vs her turlu yasal yola basvuracagini bildirmis. 4 senedir devam eden bir kira akti yani anlasilan. Ancak ihtarnameyi zamaninda gondermis; yani sozlesmenin bitiminden 2 ay once..
Kiralayan yani tahliye edilmesi istenen firma bizim muvekkilimiz bu durumda her sey kiraya verenin lehine gorunuyor cunku herseyi usulune gore ve zamaninda yapmis ancak bu durumda muvekkilimiz icin tek istedigimiz kira sozlesmesini 2 ay daha uzatabilmek yani kira sozlesmesinin bitimi olan 01.02.2009 tarihinde degil de 01.04.2009'da cikmak.
Bu konuda nasil bir onlem yolu izlenebilir ne yapilabilir ?
Kanali dogru acmama yardimci olursaniz arastirmasini yapmakisterim
Tesekkurler
|