30-12-2008, 18:14
|
|
|
BİlİrkİŞİ Raporuna RaĞmen Islah Olur Mu
Selamlar Sayın Meslektaşlar...
Faturaya dayalı bir takibe yapmış olduğum itiraz üzerine ticaret mahkemesinde açılan bir İTRAZIN İPTALİ davasında davalıyım.
davacı tarafın defterlerinin noter tasdiki olmadığı için kendileri lehine delil kabiliyetinin olmadığı ortaya çıktı.
ama bu arada ben de kendi defter ve kayıtlarımız sunmuş bulundum ve takip konusu faturalar bizim defterlerde de kayıtlı ve bu da bizi bağlıyor.
aslında ödemelerimiz tam ama ıspata yeter şekilde değil. mesela PTT havalesiyle şirket çalışanının kredi kartı hesabına ödenmiş filan.
Tabi bilirkişi de bizim kayıtlara göre hesap yapıp bizi borçlu çıkardı.
borcu kabul etmiyoruz deyip otursaydık, hiçbir defter belge sunmasaydık şimdi dava reddedilecek bir de inkar tazminatı alacaktık.
AAAH Ah hiçbir defter vebelge sunmamış olmayı ne kadar çok isitiyorum şimdi.
ACABA ISLAHLA GENÇLİK GERİ GELİR Mİ?
Madde 87 - Islah, bunu yapan tarafın teşmil edeceği noktadan itibaren usule mütaallik bilcümle muamelelerin yapılmamış addolunmasını müstelzimdir. Ancak hakim huzurunda sebkeden ikrarlarla bir mahallin keşif ve muayenesi üzerine tesbit olunan hali mübeyyin her nevi zabıt varakalarının ve ehli hibre raporlarının münderecatı ve şahitlerin şahadetleri mahfuzdur. Şu kadar ki ıslahtan sonra cereyan edecek tahkikat neticesinde tebeyyün edecek hal, mezkur reylerin nazara alınmasını icap etmezse bunlara da olmamış nazariyle bakılır.
Ne demek ACABA?
Arkadaşlar derdimi anladınız, yardımlarınızı bekliyorum.
|