Mesajı Okuyun
Old 27-12-2008, 13:59   #20
Gemici

Varsayılan Gazete Ördeği

Almanca’da ‘Zeitungsente’ (gazete ördeği) diye bir tabir vardır. Gazete uydurması anlamına gelir. Bulvar gazeteleri bu türden haberleri getirir kural olarak. Bu türden haberleri okuduğumda, özellikle yabancı basını kaynak olarak gösteren haberleri, olayın aslının ne olduğunu araştırırım; araştırmanın sonunda çoğunlukla şişirilmiş bir plastik ördekle karşılaşırım. Havası alındıktan sonra geriye bir parça plastik kalır. İngilizcem yeterli olmadığı için Radikal’in kaynak olarak verdiği habere ulaşamadım. Buna rağmen habere konu olan durumun bir veya iki hukuk şirketinin tutumu olduğunu ve bunun da alışılmamış bir uygulama olarak medyaya haber konusu olduğunu düşünüyorum. Konunun bu kadar önemsenerek THS’de tartışma ortamı yaratması da Radikal’in haberi aktarırken av kokusu almış bir av köpeği tutumunu doğrular nitelikte; Konu tutmuş.

Ve bu türden konular, özellikle Türkiye’de, genellikle tutar. Nedir tutan peki? Kadın vücudunun ticaret ve para kazanma kaygısıyla sömürülmesi ve malzeme olarak kullanılması. İnanmıyan araba firmalarının, lastik firmalarının, petrol şirketlerinin sene sonunda çıkardıkları yüksek topuklu, dolgun göğüslü, yarı çıplak kadınlarla dolu duvar takvimlerine baksın. Ben bu takvimlerdeki yüksek topuklu, dolgun göğüslü kadınların ‘tehditkar’ göründükleri için takvim yaparaklarını süslediklerine inanamıyorum nedense!

Saygılarımla