Mesajı Okuyun
Old 25-12-2008, 14:39   #1
justicewarior

 
Mesaj Boşanma Davası - Davacı Feragat - Dava Reddedildi

merhablar değerli meslektaşları ;

Davacı taraf 01.12.2008 tarihinde eşimden boşanma istiyorum diye boşanma davası açmıştır.Bugünkü ilk duruşmada boşanma davası şahsa sıkı sıkıya bağlı haklardan olduğu için davayı açan davacı taraf davadan feragat edip boşanmak istemediğini söylemiştir.Bunun üzerine boşanma davası şahşa sıkı sıkıya bağlı haklardan olduğu için hakim davayı feragat nedeni ile redetmiştir.Benim siz değerli meslektaşlarıma şu sorum olacak...
1-)Benim tekrar boşanma davası açmam için ne kadar süre beklemeliyim...VEYA hiç beklemeden boşanma davasını açabilrimiyim...
2-)Ben boşanma davası açabilirmiyim....
3-)Benim tekrar boşanma davası açmam durumunda (rededilen boşanma davasının) gerekçeli kararını beklemelimiyim.Gerekçeli kararı beklemeden boşanma davası açabilirmiyim...?
4-)Ve feragat nedeni ile reddeilen boşanma davasında davalı avukat yararına yani benim yararıma vekalet ücreti çıkar mı ?
5-)Ben şimdi bu dosyada temyizden feragat etmek istiyorum.Temyizden feragat için gerekçeli kararı beklemeliyim.Yoksa ara karara göre temyizden feragat edebilirmiyim ?
Saygılar...