Mesajı Okuyun
Old 05-12-2008, 08:54   #1
avukat_selcuk_bey

Varsayılan süre aşımından sonra kambiyo takibindeki yetki itirazının kabul edilmesinin hezimeti

merhaba değerli meslektaşlarım. keşide ve ödeme yeri ile borçlunun ikametgahının başka bir olduğu çekle ben kambiyo takibi yaptım. çekte hiçbir sorun yok. sadece çeki kanun gereği yetkisiz yerde takibe koydum. karşı taraf itiraz etmiş ancak tebligatın yetkili kişiye yapılmasından 17 gün sonra ilgili mahkeme aracılığıyla sadece yetkiye itiraz edilmiş. takibin başladığı yer hakimi de bize hiçbir tebligat yapmadan yani itirazdan dahi haberimiz olmadan hızlı bir şekilde karar vermiş. verilen karar kabul kararı ve ben şok oldum. evet takip yeri yetkisiz olabilir ama 5 günlük itiraz süresinin üzerinden bile 12 gün geçmiş yahu. hadi bunu geçtik işin kötü yanı dosya üzerinden yaptığımız hacizle paranın tamamı da dosyaya gelmiş durumda. şimdi gel de ayıkla pirincin taşını. eğer ki ben dosyayı yetkili yere gönderirsem bir sürü prosedürü yine uygulayacağız ve para geri gidecek. temyize gönderirsem aylarca bekleyeceğim. sorum şu. aylarca beklesem bile dosyayı temyize gönderdiğimizde bu paranın dosyada bloke olarak kalmasını sağlayabilir miyiz. ya da bildiğiniz ve benim bu dumur ve şaşkınlık halimi düzeltebileceğim bir yol var mı. şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunraım.