Mesajı Okuyun
Old 21-11-2008, 15:12   #1
miraypamuk

Acil Başkası üzerine nüfus tescili ACİL!!

Merhabalar!
Olay şöyle: Bir çift var. Bunlardan koca doğuştan akıl hastası. Nasıl olduysa evlendirilmiş. Bayan akli yönden sağlam. Hatta o kadar sağlam ki kocasının mirasçılarının ileride evliliğin iptali davası açmasıyla kendisini mirastan mahrup bırakmasınlar diye evlerinin üst katında oturan kardeşinin çocuğunu akıl hastası kocası ile kendi çocukları imiş gibi nüfusta tescil ettirmiş. Doğumu da evde yaptırmış ki hastane doğumu nüfusa bildirmesin gerçek ana baba adı otomatik olarak nüfusa işlenmesin diye.
Ben akıl hastası kocanın kardeşinin vekiliyim. Yani mirasçısının. Evliliiğin iptali davası açtım. Bu yol ile bayanın mirasçılıktan çıkmasını amaçlıyorum. Aynı şekilde nüfusta oğul olarak görünen 21 yaşındaki çocuğun da kaydını iptal ettirmek için nüfus kayıt iptali davası açtım. Zira bu gerçeği çocuğun kendisi, gerçek ana babası, ölen dedesi de bilmekte. Koca akıl hastası olduğu için bir iradesi yok bu konuda. Biz de mirasçı olacağımızdan bu usulsüz işlemlerin iptalinde maddi menfaatimiz var.
Açtığımız nüfus kayıt iptali davası görev yönünden reddedildi. Ortada nesep sorunu var gerekçesiyle ve Aile Mahkemesi görevli kılındı. Fakat ben bunun nesep davası değil usulsüz tescil olduğunu düşünmekteyim. Kararı temyiz mi etsem yoksa Aile Mahkemesi'ne mi göndertsem? Bu konudaki görüşlerinizi ve elinizdeki yargıtay kararlarını gönderebilirseniz çok sevinirim. Konunun süre yönünden aciliyeti bulunmaktadır!!!!!