21-11-2008, 13:51
|
|
|
Hizmet Karşılığı Bono
Yardımınızı istediğim konu bir icra takibine ilişkin:
Müvekkilim geçen sene 9 ay bir pansiyonda öğrenci olarak kalıyor, 9 senet düzenleniyor ve hepsi ödeniyor. Ancak ısınma sıcak su gibi gerekli ve pansiyon sahibi tarafından taahhüd edilen şeyler yerine getirilmiyor. Müvekkilim bu öğretim yılı başında yeni bir yer bulana kadar 15 gün yine aynı yerde kalıyor ve yeni yerine taşınıyor. Bu arada 15 gün için herhangi bir duruma karşılık 1 aylık ödeme yapıyor. Bugün elimize gelen ödeme emriyle müvekkilimden tüm senenin parası talep ediliyor. Düzenlenme tarihi müvekkilimin yurtta kaldığı tarih. Ancak müvekkilim ne bir senet ne de bir sözleşme imzalamadım diyor fakat imzası çok basit ayrıca yazı da anladığımız kadarıyla karşı tarafın yazısı(senet fotokopisinde alacaklı yanca alınmış notla yazı aynı) Ayrıca senette "hizmet ahzolunmuştur" diyor ancak bizim senelik aldığımız bir hizmet yok ve yeni kaldığı yurttan orada kaldığına dair evrak da var.
Bu durumda hizmet karşılığı yerine getirilmemiş bir borç talep edilebilir mi? Çünkü imza itirazı yapsak da kazanacağımızı zannetmiyorum ya geçen seneki senetlerin arasında boş imzalattılar ( dikkatsizlik) ya da imzayı çok iyi taklit ettiler. Bu konuya ilşkin tavsiye ve elinizde mevcut yargıtay kararları ile yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|