Mesajı Okuyun
Old 19-11-2008, 23:48   #52
Admin

Alıntı:
Yazan muhafız
İş kolunuzdan biri değilim. Bankacıyım ve doğrusu yazılanlar beni şoke etti. Ne yazacağımı bile bilemiyorum.
Olaydan yehi haberdar oluyorum ve doğru olup olmadığını veya nasıl geliştiğini de bilmiyorum ama arama cihazından geçmemek için ünvanı öne çıkarmayı da tesvip etmiyorum. Tıpkı bankaya para çekmeye gelen bir avukatın, 'Kardeşim ben avukat kimliğimden başkasını vermem.' demesi gibi.
Avukat meslektaşların avukatlık kimliği ile işlem yapılmasında ısrar etmelerinin sebebi kendilerine herhangi bir ayrıcalık sağlamak değil, hukukun üstünlüğünü savunmak ve haklarını aramaktan ibarettir.

Bankada avukatlık kimliğini ibraz eden bir avukat, ehliyetini ibraz eden bir avukata göre hiçbir ayrıcalık elde edecek değildir, her ikisi için de aynı işlem yapılır, hatta ilaveten avukatlık kimliğini ibraz eden avukat bir de banka görevlilerine Avukatlık Yasasının 9. maddesi hakkında ayaküstü bir hukuk dersi vermek zorunda kalarak zaman kaybeder.

Bununla birlikte bu bir "hak arama" mücadelesi olduğundan ve bu mücadele de avukatlık mesleğinin genlerinde yer aldığından, hemen hemen tüm meslektaşların bu ısrarına rastlıyor olabilirsiniz, bu benim için şaşırtıcı değil.

Şahsen benim için şaşırtıcı olan, bankaların TBMM tarafından çıkartılmış bir kanuna açıkça karşı gelmek konusunda gösterdikleri büyük ve gereksiz çabaları, ancak bu durum burada tartıştığımız konuyla hiç ilgili olmadığından konuyu dağıtmak istemiyorum.

Dilerseniz görüşlerinizi aşağıdaki konulara ekleyebilirsiniz:
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=13557
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=9047

Ben de görüş eklemek yerine, Avukatlık Kanunundan alıntı yapabilirim:
Alıntı:
(5043 sayılı yasa ile değişik) Ruhsatnameler ve avukat kimlikleri Türkiye Barolar Birliği tarafından tek tip olarak bastırılır ve düzenlenir. 8 inci maddenin dördüncü fıkrasında belirtilen şekilde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunca uygun bulma kararı verildiğinde ruhsatnameler Birlik Başkanı ve ilgili Baro Başkanı tarafından imzalanır. Avukat kimlikleri, tüm resmî ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmî kimlik hükmündedir.