19-11-2008, 19:50
|
|
|
Sayın Av. Armağan Konyalı'ya sonuna kadar katılıyorum. Bu türden bir eylemin yalnızca hukuk dalında değil , diğer meslek dallarında da aynı şekilde yorumlanması gerektiğini düşünüyorum.
- ' Dönüş param kalmadı , yolda kaldım. ' dediğinizde cebinize yol ve yemek parası koyacak doktorlar tanıdığım ve saygıyla her zaman andığım gibi, hastasının fakirliğine ve ne kadar zor durumda olduğuna bakmaksızın yüzünü kızarta kızarta adamın üç aylığını isteyen doktor(?) da biliyorum.
Bu nedenle , her mesleğin içinde zaman içinde mesleki ahlakı bir kenara itebilecek kişiler olabildiği gibi , kişilerin boş bulundukları anlar da olabilir. Hiç kimseyi peşinen yargılamak gibi bir amacım elbette yok. Kaçınılmaz olanı söylüyorum. Her meslek grubu içinde çok azda olsa ar damarı çatlamış olanlar bulanabilir. Tahmin ederim , kendi çevrelerindeki meslek arkadaşları genellikle bu türden kişileri tanırlar, bilirler. Ancak nedense uyarma cesareti gösteremezler. Bir gün gelip de adaletin kollarına düştüklerinde ise ...Vayy irtikapcıların , rüşvetçilerin haline. Beraat , beraat istiyorum diye yırtınırlar. Tuzak kurdular bana , derler.
Saygılar
|