13-11-2008, 19:29
|
#1
|
|
Tasarrufun İptali Davasında Birden fazla borçlu varsa hepsinden aciz belgesi gerekirm
Bir icra takibi yaptık. Bonoya dayalı. Üç tane borçlu var bonoda. Bononun önyüzünde imzası olan üç kişi var yani. Bonoda birinci sıradaki imzanın sahibi olan borçlu (yani asıl borçlu gerçekte o, diğerleri hatır için ve onun borcuna kefil olmak için imza atmışlar.) işte bu birinci sıradaki ve gerçek borçlu icra taibi yapılacağını anlayınca takipten 10 gün önce taşınmazlarını kayınbiraderine devretmiş ve mal kaçırmış.
Mal kaçıran asıl borçluya karşı tasarrufun iptali davası açacağız. Aciz vesikası alınması şartı yönünden soruyorum: Davada tüm borçlular için aciz vesikası almamız şart mı, yoksa sadece mal kaçıran borçlu için aciz belgesi almamız yeterli midir?
bunu şu bakımdan sordum. Borçlulardan diğer birisinde de halen borcu karşılayacak taşınmaz mal var, ancak bu borçlu gerçekte asıl borçlu olmayıp sadece hatır için senedi imzaladığından ondan değil mal kaçıran ve gerçek borçlu olan kişiden alacağı tahsil etmek istiyoruz. O nedenle bunu soruyorum.
Sonuç olarak ; aynı takipte birden fazla borçlu varsa, borçlulardan birine tasarrufun iptali davası açabilmek için sadece o borçlu için dedğil de diğer borçlular için de aciz vesikası olmak şart mıdır?
Teşekkürler.
|