Mesajı Okuyun
Old 12-11-2008, 14:40   #23
av_sibelll

Karar

olay hakkında yeterli bilgi veremememden kaynaklanan sorunlar var sanırım. Ancak işçinin hangi maddeye dayanılara sözleşmesinin feshedildiğini bir kaç gün sonra işçi bana gönderecek, onu bekliyorum. Ama eğer ki şirket 25. md. ye dayanmış olsa bile somut olaydaki koşullar olan dışarıda çok fazla yağmur yağması, işçiye güvenlik için herhangi bir aletin( telefon vs.) verilmemesi( silah da dahil), kulubedeki camın buğulu olması, etrafındaki tellerin alçak olması,( sayın ferrarif398 ' in mesajında belirtildiği kapsamda) şirketin işçiye güvenliğe ilişkin bir kurs vermemesi gibi hususlar düşünüldüğünde burada bana göre 25. md. den değil olsa olsa 18. md. den bahsedilir gibi geliyor. Kaldı ki bu madde kapsamında işçinin savunmasının alınması yönüyle Feridun Bey'e katılıyorum.Ancak dediğim gibi işçi işe dönmeyi düşünmediği için benim sorunum tazminat haklarını alabilmek hususunda . Ki sanırım alacak haklarını isteyebileceğiz ve eğer olayda şirketin kusurlu olduğunu ve fesihin 25. m. de yer alan ahlahk ve iyiniyet kurallarına aykırık durumlarına girmediğini ispatladığımız takdirde de kıdem tazminatını da isteyebilceğiz gibi geliyor bana. Cevap veren tüm meslektaşalrıma cevapları ve emekleri için teşekkür ederim.