Mesajı Okuyun
Old 10-11-2008, 23:50   #11
av.necla

 
Varsayılan teşekkür ederim.

Bugün karayolları ile görüştüm.Tapuya kamulaştırma şerhi konulmuş doğru. Ama bize yapılan bir tebligat yok.Şunu merak ediyorum.
Mesela taşınmaz tarla vasfında tapuda 256 nolu parsel diyelim.Bu parsel ifraz işlemleriyle 1221,1222,1223 sayılı üç ayrı parsele ayrılmış.
Karayolları sadece 1221 sayılı parsele kamulaştırma yaptıklarını diğer parsellere konulan kamulaştırma şerhini kaldırırız diyor.
İfraz işleminin fiili el atma olacağını söyledim.Ama emin de değildim.Bu fiili el atma sayılıyorsa gerçekten kamulaştırmaız el atmadan dava açabilirmiyim.Yada kamulaştırma bedelinin tahsili davasımı açmam daha faydalı olur.Birde 2001 senesinde çıkan yasa uygulanma durumu var.
tebligat yapılmamış olduğu için yeniden kıymet takdiri yaparız ona göre işlem yaparız dediler.Eski yasa uygulanırsa (ki öyle görünüyor) onların kıymet takdir komisyonu yeniden kıymet belirleyemecek diye düşünüyorum.
dava türü olarak hangisi en kolay ve lehime olanıysa onu belirlemek istiyorum.
İlginize çok teşekkür ederim.