10-11-2008, 11:56
|
|
|
Vekaletin kötüye kullanılması
Merhabalar!
İyi bir hafta dileğimle sorumu yöneltmek istiyorum. Baba 80'li yıllarda vefat edince sekiz çocuklu anne, küçük olan üç çocuğu ve kendisi adına eşinden miras kalan bir gayrimenkulün satışı için akrabalarında birine vekalet veriyor. Anne ve ergin kardeşlerden sadece birisi ile vekalet sözleşmesi yapan akraba tapuda ilgili gayrimenkulün satışını bir kamu kuruluşuna yapıyor. (Gayrimenkul üzerinde iştirak halinde mülkiyet söz konusu.) Ergin diğer üç kardeşin vekaletnameleri yok ve satışta asil olarak da bulunmamışlar.
Vekaletin kötüye kullanılması nedeniyle Tapu iptali ve Tescil Davası açmayı düşünüyorum. Taraflar teşkil edilirken tüm mirasçıların katılımı sağlanmalı mı? Katılanlar oranında kısmi tescil isteyebilir miyiz? Davalı olarak sadece gayrimenkulü alan kamu kuruluşunu göstermem yeterli olacak mı? Vekaleti kötüye kullanan kişinin ve Tapu Sicil Müdürlüğündeki eksik işlemlerden dolayı Devletin sorumluluğuna da gidilmesi gerekir mi? Bilgi ve deneyimi olan arkadaşlarımın yanıtları beni çok mutlu edecektir. Saygılarımla...
|