Mesajı Okuyun
Old 03-11-2008, 15:26   #4
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan nur26
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Ancak bu bilgileri dayandırabileceğim bir kanun maddesi yada karar belirtirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.




1-
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İcra ve iflas müdürlükleri ile icra mahkemelerinde ücret
MADDE 11 – (1) İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığıdır. Konusu para veya para ile değerlendirilebiliyor ise avukatlık ücreti, bu Tarifenin üçüncü kısmına göre belirlenir. (Mülga Cümle: Resmi Gazete T: 23.05.2008 Sayı: 26884 )
(2) Aciz belgesi alınması, takibi sonuçlandıran işlemlerden sayılır. Bu durumda avukata tam ücret ödenir.
(3) İcra mahkemelerinde duruşma yapılırsa Tarife gereğince ayrıca avukatlık ücreti hükmedilir. Şu kadar ki bu ücret, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünün iki ve üç sıra numaralarında gösterilen iş ve davalarla ilgili hukuki yardımlara ilişkin olup, Tarifenin üçüncü kısmına göre belirlenecek avukatlık ücreti bu sıra numaralarında yazılı miktarları geçemez.

İKİNCİ BÖLÜM


2. İcra Mahkemelerinde takip edilen işler için 140,00 YTL
3. İcra Mahkemelerinde takip edilen dava ve duruşmalı işler için 250,00 YTL

http://www.turkhukuksitesi.com/hukuk...sgariucret.htm

2- İçtihat programı çok yavaş işlediği için,ödeme emrinin düzeltilmesi ile ilgili karar aktaramıyorum. Ancak bu konuda benzer sorulara yanıt verdiğimi anımsıyorum. Belki karar da sunmuş olabilirim. Arama motorundan bakmak lazım. Usul ekonomisi nedeniyle artık böyle karar verildiğini anımsamaktayım.