02-11-2008, 11:31
|
#19
|
|
Ne terör , ne siyaset ne de gösteri yapan çocuklarla ilgili yazacağım.
Sadece söylemek istediğim şu ki, Türkiye sınırları içerisinde, sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, Yeşilkart, SSK, ya da Emekli Sandığı farketmez. Bu ülkenin tüm vatandaşları resmi sağlık kurumlarından yeni yönetmeliğe göre tedavi edilmeden (Acil özellikle) gönderilemez.
Sağlık çalışanı bir devlet memuru olarak buna hiç kimsenin itirazı, hasta bakmaması veya tedavi etmemesi gibi bir durum yönetmelikçe mümkün değildir.
Yeşilkartları olsun ya da olmasın bu yeşilkartı veren devlet kaldırdığında da yine 2022 ya da Acil kapsamında memuruna hasta bakmayı zorunlu hale getirmiştir ve bence çok güzel bir uygulamadır.
Eğitim , sağlık ve savunma devletin işidir. Ve kesinlikle vatandaşlarını bu alanda mağdur etmemek zorundadır.
Şuna inanıyorum ki bu ülkeyi kocaman bir aile olarak düşünürsek elbette kardeşlerin bazı sıkıntıları olur ve bunun başında ki koruyucu bunu çözmek için çaba sarfetmek zorundadır.
Verilmiş hakkın hatırlatılması da bence güzel bir uyarıdır.
Saygılarımla.
|