02-11-2008, 10:00
|
|
|
Benim şaşkınlığım, "Hukukçu" kimliği taşıyan kişilerin, hukuk dışı olduğu su götürmeyen bir idari tasarrufu alkışlamasına yöneliktir. Yoksa, kişilerin dünya görüşü veyahut siyasi bağlantıları beni ilgilendirmiyor Sayın Türk.
Esasen, (Bunu Adalet.org sitesinde de yazdım) yeşil kartı iptal etmeden önce ülke genelinde neredeyse herkesin belinde bulunan ateşli silahların toplatılması gerekmez mi? Bizim gibi az gelişmiş ve sorunlu ülkelerde ateşli silahlar serbest bırakılırsa, bu gün isyana kalkışma olur, yarın (Allah korusun) isyan ve iç savaş gerçekleştirilir...
Normal insanların özellikle ekonomik zorluklarından yararlanılarak teröre bulaştırıldığı hususu, bu yöndeki araştırma ve raporlarla sabittir. Bu itibarla, zaten fakir olduğu "Yeşil kart" sahibi olmasından belli vatandaşları, çocuğu kandırıldığı için bir kez daha ekonomik olarak cezalandırmak, çok doğru bir anlayış olamaz. Bu hareket, o kişileri vatandaş olarak kabul etmemek anlamına gelir ki asıl vehamet burada başlar ve o insanlar için, haksız ve haince niyetlere/eylemlere katılma yönünde gerekçe olarak bile kullanılabilir...
Hukukçular, kahvehanede hukuk icra etmezler. Bu itibarla kahvehane muhabbeti ile de hukuki çözümler üretemezler...
Saygılarımla...
|