Vali geri adım attı
Güvenlik görevlilerine gösterilerde taş atan çocuklar nedeniyle ailelerinin yeşil kartlarını iptal önerisi getiren Adana Valisi Atış, “Tartışma bitti” dedi
Çocukların yasadışı gösterilerde kullanılmasını önlemek amacıyla, ailelerine, ’Yeşil kart iptali, kömür yardımı ve diğer devlet yardımlarını kesme’ve para cezası uygulama düşüncesiyle gündeme gelen Adana Valisi İlhan Atış, geri adım attı. Bu düşünceleri tartışılan, olumlu bulanların yanı sıra eleştirilen, hükümet kanadından ise tepki aldığı öne sürülen Atış, “Bizim amacımız çocukları korumaktı. Söylediklerim de sadece bir düşünceydi. Kamuoyunda tartışıldı, desteklenmedi. Tartışma artık noktalandı” dedi. Atış, çocukların aileleriyle görüşmeler yaparak çocukların gösterilere katılmasını engellemeye çalışacaklarını söyledi. İlhan Atış, hakkında inceleme veya soruşturma olup olmadığını bilmediğini bildirip, şunları söyledi: “Soruşturma açılıp açılmayacağı konusunu ben bilemem. Nelerin doğru, nelerin yanlış olduğu ortaya çıkmaya başladı. Bizim amacımız çocuklarımızı korumak. Ailelerin de çocuklarına sahip çıkmasını sağlamak. Yeşil kart iptali ve kömür yardımının kesilmesi yanlış bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı’nın açıklaması var. O zaman biz başka yollar buluruz. O yollar da şu. İlk öncelikle Vali Yardımcısı Turgut Serimer’e talimat verdim. Mahalle muhtarlarıyla, o mahallelerdeki okulların müdürleriyle toplantı yapacak. Arkasından din görevlileriyle, arkasından ailelerle. ”
http://haber.gazetevatan.com/haberde...0&Categoryid=1