29-10-2008, 11:14
|
|
|
Sn.Çağla s.
Ben avukatların yanında part time çalışma olamayacağına inanan biriyim.Bu konu sitede daha önce tartışıldığı için tekrarlamak istemiyorum.
Ancak size başka bir şekilde öneride bulunmak istiyorum.
Madem ki temel olan sizin için para değil.en azından bu aşamada.
ben ne yapardım.şeklinde düşünüyorum.
önce ilgimi çeken hukuk alanını belirlemeye çalışırdım.Sonra bu alanda daha ağırlıklı olarak çalışan bir avukat tanıdığım olup olmadığını düşünür ya da bulmaya çalışırdım.
Daha sonra o avukat ile ayrıntılı bir görüşme yapar ve keyfi bir tarz ve şekilde değil daha önceden periyodu konuşulmuş tarz ve saatler içerisinde bürosunda veya adliyelerde onunla birlikte iişlemleri yapmak yapılırken gözlemlemek dosyayı hazırlarken birlikte çalışmak öncelikli olarak dosyayı çalışmak ve hatta hazırlamak müvekkillerle görüşmelerde hazır bulunmak kdv muhtasar ve ssk bildirgelerinin hazırlanmasını öğrenmek baronun ve üniversitelerin ilgimi çeken ve hatta çekmeyen bilimsel toplantılarına katılmak hukuk derneklerinin toplantılarına katılmak bazı temel adliye nüfus tapu vergi işlemlerini öğrenmek ve hatta fiziki yerlerini öğrenmek.bu tür siteler de ama özellikle hukuk dergilerinde yazılar yazmaya çalışmak ama her halukarda büro ile ilşikileri bir disiplin içerisinde yürütmek isterdim.
Size şimdiden başarılar diliyorum.
Ancak ücret almamaya ilşikin beyanınızın bir ayrıntısı olarak eğer büro ile ilgili tecrübe içinde bir işlemi yapmak için bir yerlere gidip geliyorsanız yol ve yemek giderlerini mutlaka gözönüne alın.
|