|
|
|
|
Yani bu boyutta diyorsunuz.. Yani her dosyaya 50 mi diyorsunuz? Acaba kaç dosya var? Ne demişler bal tutan parmağını yalar...
Peki bu operasyonda yakalananlara noldu bilgisi olan var mı? Bahşiş mi almışlar yoksa... Bahşiş benim bildiğim berberdeki çırağa verilir..
|
|
 |
|
 |
|
Yok tam olarak dosya başı 50 milyon değil

Ben 6-7 tane dosyaya talep hazırladım. Bu taleplere bağlı olarak 89 ihbarnamelerini ve tapu ve trafiğe yazılacak yazıları hazırladım, bunların zarflarını da hazırladım. Stajyer arkadaşımız bunları imzaya götürdüğünde, yeni müdür yardımcısı bayan, arkadaşı çağırıp kulağına söylemiş bunları. Dolayısıyla müdire hanımın takriben 2-3 dakika sürecek olan imzaları atmak için istediği bedeldi bu.
Dediğim gibi, 4,5 YTL tutan tebligatlara 5-5,5 YTL alınması 4 liralık tezkerelere de 4,5 istenmesi aynı icra dairesinin işleri. Gerçi tebligatlardan avanta almak her icranın işi de, bunu açıkça dile getiren müdür yardımcısını da hiç görmemiştim.
Ben bu şekilde hiç rüşvet vermedim, tahsilat halinde para üstlerine atılan kesikler atılıyor zaten. Yahut bekleyen müdüre bazı rakamları vermek zorunda kalabiliyoruz ama rüşvet artık daha talepler imzalanacağı sırada zoraki hale getirilmiş vaziyettedir.
Bu konudan muzdarip İstanbul Barosu avukatlarının görüşlerini paylaşmak isterim Yapılmış şikayetler var mı? Ne aşamadalar? Sonuçlar nedir vs... Çünkü bu daire ile ilgili benim stajyerimin beyanına göre yapacağım bir şikayet yetersiz kalabilir. Sonuçta sadece stajyer arkadaşın kulağına söylenmiş bir tehdit var ortada. Ama yapılmış yahut yapılacak şikayetlerde beraber hareket edilirse belki güçlü bir soruşturma başlatılabilir.