Mesajı Okuyun
Old 09-10-2008, 18:51   #39
namutenahi

Alıntı:
Yazan BurakALTIPARMAK
Tartışmanın bu boyutta kalmasını dilerken aklıma işin şu boyutuda gelmekte , havalimanı kapılarından geçerken , ceket, pardesü , kaban , şapka vs çıkarıp x ray cihazına koyuyoruz. Koymadığımız durumda içeri alınmıyoruz. Peki , kapalı mutaassıp bayanların pardesüsü neden çıkarttırılmıyor ve x ray e konmuyor.(aklıma geldi nedense..)

bu da önemli bir nokta aslında. geçtiğimiz günlerde denizli adliyesi'nde tuhaf bir olaya denk geldim. hemen giriş kapısının yanındaki ptt kuyruğunda beklerken, içeri giden erkeklerin erkek polis, kadınların da kadın polis tarafından (elbette x-ray cihazı öttü ise) arandıklarını, ancak türbanlı kadınların aranmadıklarını farkettim. asıl tuhaflık şuydu, türbansız bir kadın türbanlı bir başka kadınla sohbet ederek içeri girdi, her ikisi de x-ray cihazını öttürdüler. polis türbansız kadına "hanımefendi ile birlikte misiniz?" diyerek türbanlı kadını işaret etti. onların birlikte olduklarını öğrenince, türbansız kadını da aramadı.

çok şaşırtıcı değil aslında, yine bir kaç ay önce emniyet müdürlüğüne gittiğimde gittiğim şubedeki hemen hemen bütün polislerin çıplak ayak-terlikle gezdiklerini farketmiş, sonra o günün cuma olduğunu anımsamıştım