Mesajı Okuyun
Old 09-10-2008, 16:00   #36
Av. Şehper Ferda DEMİREL

Alıntı:
Yazan Hk.Beyhanguler
2802 sayılı yasanın 88.maddesi halen yürürlükteyken problemin imtiyazlar ya da ayrıcalık istemi başlığı altında tartışılmasını doğru bulmuyorum.Sorunu "hukukun üstünlüğü"ne verdiğimiz son derece sığ hatta sası anlam altında aramak gerektiğini düşünüyorum.Saygılarımla.

Sayın Güler,

Koşut madde Av.K.m.58'de de var:

Av.K. Madde 58 - (KOD 1)
Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.

Siz m.88'den, ben de m.58'den dem vurup, havalimanları girişlerinde sorun yaratan, üzerimizi cihazla arayanlar hakkında suç duyurusunda bulunalım, ne dersiniz?

Hukukun üstünlüğü kavramı, hukukçuların üstünlüğü anlamına gelmiyor. Tıpkı havalimanları giriş ve geçişlerindeki rutin güvenlik taramalarının, suç isnadı ile üst araması anlamına gelmediği gibi.

Saygılarımla...