Mesajı Okuyun
Old 06-10-2008, 13:33   #1
Vedat74

Varsayılan SBS sınavı ile ilgili mağduriyet

Sayın meslektaşlarım;

Bir müvekkilin orta öğretimde okuyan kızı, seviye belirleme sınavı denen (SBS) sınava hasta olduğu ve bu zaman diliminde hastanede olduğu için katılamamıştır. Katılamadığı için kendisine sınavdan en düşük puan verilmiştir. Velilerden baba hastaneden aldığı sağlık raporuyla ilçe milli eğitim müdürlüğüne gitmiş, ancak bu sınavın bir telafisinin yapılmayacağı söylenmiştir. Bu sınavlardan alınacak puanlara göre ileride üniversite seçebileceği için ileride büyük bir mağduriyeti olacak. Bu nedenle de veli, ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilmek üzere kızın okuluna bir dilekçe vererek, telafi sınavı yapılmasını ve kızının bu sınava alınmasını ilçe milli eğitim müdürlüğünden talep etmiştir. Bu dilekçenin verilmesinin üzerinden de 50 gün kadar süre geçmiştir. Bu sebeple dava açmak istemekteyiz. Ancak idare hukuku ile ilgili bir tecrubem olmadığından sorularım mevcut;

Öncelikle talebimiz nelerden ibaret olmalı?
Dava ilçe milli eğitim müdürlüğüne karşı mı açılmalı,
Yoksa il m.eğitim müdürlüğü ve bakanlıkta mı hasım gösterilmeli,
İlçe m.eğitim müd. ne verilen dilekçe sizce dava açmak için yeterli mi, il veya bakanlığa da dilekçe ile müracaat gerekli midir?
değişik hallere göre görevli mahkeme idare ya da bölge idarelerden hangisi olur?
Küçük kız adına vekaletnameyi anne-baba birlikte mi vermeli yoksa sadece velilerden birisinin vekaletnamesi yeterlimidir?

İyi çalışmalar dileğiyle....