Mesajı Okuyun
Old 05-10-2008, 17:52   #39
avayhan

Benim memurum işini bilir!!!! demişti birileri. Ondan sonra gelenlerin hepsinin memuru işini biliyor. Bi tane de acemi işini bilmeyen çıksın...
Ama yapılan operasyonlarla biraz düzelmeye başladı birşeyler. Fakat artık memurlar eskisi gibi çalışmıyor. Uzatmaları oynuyorlar...(Adliye dışındaki tüm diğer memurları da kastediyorum tabi ki) Ben böyle görüyorum son durumu... Balık baştan kokar arkadaşlar... Hergün gördüğünüz sıradan bir memur sizden para isteyebiliyorsa, bilin ki onun üstü buna müsamaha gösteriyordur. Ona onun üstü, üstünün üstü. Bu iş devletin en üstüne kadar gider böylece. Birileri ne demişti, 'onlar rüşvet değil bahşiş, bahşiş.' şimdi kime kızalım. Bu zihniyete mi, bu zihniyeti başa getiren seçmene mi? Ya da kendimiz ne isek onu seçiyoruz, dürüstler de arada eriyip gidiyor. Bu böylece bir kısır döngü. Olan biten herşey biz buna layık olduğumuz için. Evet bizler buna layık olduğumuz için bu işler böyle. Yani biz düzeltebiliriz. Biz eğriysek hiçbir söz söylemeye hakkımız yok... Biz aramızdaki eğrileri ayıklayıp saf dışı etmediğimiz sürece, yine konuşmaya hakkımız yok. Ama biz bunu yapamıyoruz... Kontrollü azınlıkta bir güç, bizim gibi çoğunluğa istediğini yaptırabiliyor. Gene çok konuştum. Kalın sağlıcakla...