Mesajı Okuyun
Old 05-10-2008, 16:36   #38
üye18332

İyi

Sayın Meslektaşım;

Dosyaya yazılmayan paraları ödediğinize göre "açıktan parar veriyorsunuz" demektir.Kastettiğim buydu zaten....Madem vermemekte direniyorsunuz o tutanağa imza atmayın ve şikayet yoluna gidin.

Çilingir ortalamanın üzerinde para mı talep etti başkasını çağırın,hamal imzayı attıktan sonra alsın parasını ya da pazarlık yapın,taksimetre ne yazıyorsa onu ödeyin ve altına imza atılmasını sağlayın.Aksi durumda şikayetçi olun.
Adınızı cimriye çıkar evraklarınız yasal süre sonunda imzalanır ama en azından alın terinizi başkalarına haksız kazanç olarak vermemiş olursunuz.....

Konuya ironik bir anekdot eklemek isterim;

Karakoldan polis talep ettik bir haciz mahalli için.Karakol amiri önce bizi sorguya çekti;
"-banka mısınız/hayır,telekom-turkcell falan/hayır,elektrik-su/hayır.
-Peki müvekkiliniz kim/sizi ilgilendirmez,
-Ne demek ilgilendirmez? / Benim özel korumam olarak değil haciz mahallinin sukuneti için orada bulunacaksınız
-Kimlik göreyim??!!/Buyrun........"

Bu gereksiz konuşmalar üzerine henüz yeni mezun ve/veya yeni tayin bir polis memuru arkadaşı verdiler.İlk kez hacze çıkacak olmasından dolayı "abileri" kenara çekip haciz mahallinde ve sonrasında yapılacak/alınacakları anlattı...Karakol ufak herşey duyuluyor.

Haciz mahallinde sorun olamadı çünkü borçlu evde yoktu çilingir marifetiyle işlem yaptık.Dışarıda paraları ödeyip imza alıyoruz.En son polis bey geldi.Adını yazdık imza atacak "herkes para almış imza atmış benim paramı vermediniz ki ben imza atmam ,avukatım ayıp oluyor ama paramı alamayacak mıyım o kadar mesai"demez mi? Dönüp icra memuruna " tamam yazın ne kadar istiyorsa ben vereceğim polis bey altına imza atacak" dedim.İcra memuru ciddi olduğumu farkedince polisi bir kenara çekip durumu açıkladı,memur gelip özür diledi.

Ya karakoldaki arkadaşları bir şaka yapmak istemişti ya kendisi yanlış anlamıştı....

AYRICA;Yıllardır hacze çıkarım ve bu işi çok iyi yaptığımı düşünüyorum.Ancak konu benim haciz tecrübem değil....

Saygılarımla,