Mesajı Okuyun
Old 05-10-2008, 12:12   #37
üye25667

Alıntı:
Yazan Av.S.B.Akyüz
Sayın Murdican;

Ama maaş haczi ve/veya gayrimenkul haczi yapabileceğiniz dosyaları nasıl bilebiliyorsunuz onu anlamadım?....Kaldı ki bir çok müvekkil her borçlunun gayrimenkulu var aracı var der onra bir bakarsınız adresi bile yok...

Hamal,çilingir vesair masrafı dosyaya gösteremiyorum demişsiniz bunu da anlayamadım ,zira RESMİ masraflardır bunlar ve dosyada yer alır.

Bu ifade kulağa hoş gelmese de doğruluğunu yazık ki hepimiz biliyoruz....

Size cevap babında da anlamayın lütfen sadece bahsettiğiniz için fikrimi paylaşmak istedim....

Ve rüşvet konusunda veren de alan kadar kusurludur bence....

Saygılarımla,

Değerli meslektaşım;
Müvekkil takip başlatmamı istediğinde tapu trafik ticaret sicilden vs. den araştırıyorum ve müvekklimden de araştırmasını veya bilgisi varsa benimle paylaşmasını istiyorum. Zaten aldığım işlerin çoğunu ihtiyati hacizle başlattığım için sıkıntım olmuyor.İşe ondan sonra girişiyorum. Hamal çilingir taksi ücreti resmi masraftır doğru . Lütfen hiç hacze çıkmamış gibi yazmışsınız. Ben cevap yazmaya utanıyorum dosyaya araç ücreti yatırıyorsunuz tekrar talep ediliyor, günlük hayatta 20 ytl ye kapıyı açan çilingir 50 ytl istiyor ne hikmetse tutanağa farklı geçiyor hamaliye yine aynı. Rüşvet veren de alan da suçludur doğru katılıyorum söylediğinize. Çok şükür vermedim direndim. Zaten bunun adı rüşvet değil "icbar suretiyle irtikap"
Avukat orda mal kaldırmak zorunda olmasından faydalanıp zorla almaya çalışmaktır. Saygılar