Mesajı Okuyun
Old 19-09-2008, 17:07   #7
Av.Selim Balku

 
Varsayılan

İlginç bir olay olmuş,

Sizin dava dilekçeniz başlığı"Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne" buna rağmen icra mahkemesine uyap yada memur hatası ile yönlendirildiniz, hatayı farketmediniz, duruşma günü gelene kadar işlem hatasını düzeltmek için bir başvuruda bulunmadınız ve sonunda duruşmaya girdiniz.

Bence iki ihtimal var,

1- Asliye Hukuk Mahkemesine siz dava açtınız çünkü başvuru harcını yatırdınız, memur sizi İcra Mahkemesine yollasada sizin başvuru harcını yatırdığınız mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi, bu durumda tevzi bürosu müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvurup Asliye Hukuk Mahkemesinde aslında açmış olduğunuz dava için Muhakeme talep edin. Harcını zamanında yatırdığınız için süre yönünden br engel taşkil edeceğini düşünmüyorum. Ben olsam en azından denerdim.

2-İcra Mahkemesinin duruşmasında vaziyet muhakkak ki açıklanmıştır, yani İcra Mahkemesine yazılmış bir dava dilekçesi olmadığını duruşmada da böyle bir talebinizin olmadığını belirtmişsinizdir, dolayısıyla açılmamış bir icra mahkemesi davası bence davanın açılmamış sayılmasına karar verilmeliydi. Ancak nedense -sebebini belirtmemişsiniz- red kararı veriyor. Bu durumda bence kararı temyiz edin, sonra süre sebebiyle temyizin reddini temyiz edin. Ben olsam en azından denerdim.

Sonuç itibariyle sizin kazanılmış bir usul hakkınız var, bu anlamda hakkınız yokmuş gibi zamanaşımını ne keser arayışına girmenize bence gerek yok, çünkü zamanaşımına uğrayan bir başvuru ortada yok.

Kolay Gelsin...